Loading
Mermer Fayans, Strip & Karo Kalibre ve Cila, Silim, Polisaj Makinesi ( OMCM 3+12 )

27.03.2023

Mermer Fayans, Strip & Karo Kalibre ve Cila, Silim, Polisaj Makinesi ( OMCM 3+12 )

Mermer Fayans, Strip & Karo Kalibre ve Cila, Silim, Polisaj Makinesi ( Mermer & Karo Kalibre Silim, Cila, Polisaj Makinesi) / MKS OMCM 3K+12P TÜRKİYE'ye satılmıştır.

 

Temel Özellikler :

Mermer Kalibre Silim Makinesi Şase; Çalışma esmasında köprü, köprü üzerine bağlı olan cila tepsilerinden ve kalibre ünitelerinden gelebilecek her türlü titreşim, kuvvet değerlerine göre bilgisayar ortamında mukavemet değerleri hesaplanmış, paslanmaya karşı mukavim çelik kullanılarak tasarlanmıştır.

Şase üzerine taşıyıcı banttın altına, uzun zaman içinde şase üzerinde oluşabilecek yüzey aşınmalarını engellemek için cıvata montajlı ve kimyasal yapıştırma yöntemi ile değiştirilebilir paslanmaz saç monte edilmiştir.

Şasenin altında bulunan kapaklar ( etek saçları ) cıvata bağlantılı olupMermer Kalibre Silim Makinesininaltının temizlenmesi gerektiğinde cıvatalar sökülüp rahatlıkla o bölge mermer çamurundan temizlenebilmektedir.

 

Kalibre Polisaj Makinası Kalibre Grubu; Silim kalitesinin mükemmel olabilmesi için bir MermerKalibre Polisaj Makinasındaöncelikle kalibre ünitesinin imalatının ve montajının kaliteli, kolay ve hassas ayarlanabilir şekilde olması gereklidir.

Kalibre tepsisinin bant yüzeyine olan açısal ayarı kolay bir şekilde yapılabilmekte ve kalibre ayarının yüksekliği kalibre grubununun üzerinde bulunan butonlar sayesinde veya dokunmatik ekrandan hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.  

 

3+12 Kalibre ve Gezer Mermer Polisaj Makinesininve diğer tüm modellerdeki kalibre ünitelerinin bağlandığı köprü; üzerindeki yükleri taşıyabilecek ve kalibre işlemi esnasında doğan titreşimleri sönümleyebilecek şekilde tasarlanmıştır. Kalibre konsolu bronz kızaklı döküm gövde olarak dizayn edilmiş olup korozyona ve aşınmaya mukavemetli kapalı sistemdir. Ayrıca Bakım ve arıza çözümleri rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Kalibre tepsisi özel çelik dökümden imal edilmektedir. Tepsi etrafına monte edilen ekstra çelik çember sayesinde, kalibre tepsisi elmas kaynatma işlemi esnasında, tepsi üzerinde

kaynak işleminden meydana gelebilecek atıklıklarının önüne geçilmiş olur. Kalibre tepsisinin özel tasarlanmış şekli ile kalibre işlemi esnasındaki esneme ortadan kaldırılmıştır

Taş Giriş Baskı Sistemi Dar, kısa ve hafif taşları sorunsuz kalibre yapabilmek için, taş üzerine baskı uygulamak gerekmektedir. Bu neden ile3+12 Kalibre ve Gezer Mermer Polisaj Makinesiningiriş kısmında baskı tekeri bulunmaktadır.

 

Kalibre Polisaj Makinesi Polisaj Grubu; Silim/Polisaj kovanları en hassas şekilde CNC tezgâhlarda imal edilir. Yeni kovan sistemi yekpare olduğundan bakım ve montaj kolaylığı sağlamaktadır. Kovanın alt kısmında polisaj milini koruyan malzeme PVC malzemeden yapılmış. Ayrıca bu muhafaza kolay sökülüp takılabilir buda bize periyodik bakımlarda kolaylık sağlar.

Polisaj Kafalarının, Polisaj miline güç aktarımı Polly V kanallı kayış ile sağlanmaktadır. Bu kayış diğer kayış türlerine göre daha uzun ömürlüdür ve motordan aldığı gücü kayıpsız polisaj miline iletir. Ani zorlama halinde bile yapısal özelliklerini korurlar.

Polisaj / Cila tepsisi özel alüminyum alaşımlı malzemeden üretilmiş olup, komple dökme olup tek seferde işlenmektedir. Tepsi üzerinde 8 adet abrasif kanalı mevcuttur, bu sayede silim kalitesi, kapasite ve abrasif ömrü uzamaktadır.

 

Fayans / Strip Kalibre ve Polisaj Makinesi Köprü Grubu; köprünün merkezine yerleştirilmiş frenli köprü yürütme redüktörü ile sağlanır. Bu sayede köprü sabit konumdayken frenler devreye girerek köprüyüMermer ve Doğal Taş (bazalt, traverten, vs.) Fayans / Strip Kalibre ve Polisaj Makinesininköprübaşlarına sabitler. Köprü gezer konumdayken ise frenleme sistemi devre dışı kalır. Bu özellik sayesinde köprü sabit konumdayken, köprü sağa veya sola kaymaz.

 

Bant ve köprü hareketi ayarı güçlü yapıdaki redüktörler tarafından sağlanmakta olup Bant ve köprü hızı ayarı da hız kontrol cihazı ( invertör ) ile ayrı ayrı yapılabilmektedir. Hız kontrol cihazı (İnvertör) EMC filtresi standart olarak üzerinde bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde istenmeyen sinyallerin/parazitlerin hız kontrol cihazınıza zarar vermesi engellenmektedir. Köprü yürüme yolu sertleştirilmiş çelikten imal edilen lineer makaralar ile sağlanmaktadır Ayrıca altta ve üstte özel sertleştirilmiş ve taşlanmış plakalar arasında yağ banyosu içinde hareket eder.

Köprü hareketi sınırlama siviçleri ayarlandıktan sonra, bu sınırlar içerisindeki köprü duruş ve kalkışı çok yumuşak geçişler ile vuruntusuz ve titreşimsiz olacak şekilde hız kontrol cihazı ile kontrol edilerek sağlanmaktadır.

 

Silim - Kalibre Polisaj MakinasıOtomatik Yağlama;Polisaj kafaları otomatik gres yağlama ünitesi ile zaman ayarlı olarak otomatik yağlanmaktadır. Kalibre kafasında sıvı yağ kullanılmakta olup, makinenin köprübaşlarında ve kalibre ünitelerinde şeffaf yağ göstergeleri mevcuttur,Silim - Kalibre Polisaj Makinası yağ seviye kontrolü göz ile basit ve çok hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca makinenin üzerinde bulunan yağ ile ilgili görsel tablo yardımı ile yağlama zamanı/miktarı hakkında hızlı bir şekilde bilgi temininde bulunabilirsiniz.

 

Kalibre Polisaj Makinesi Otomatik Çalışma;Polisaj Kafaları, taş uzunluğuna bağlı olarak kafaların start-stop, aşağı-yukarı hareketi PLC ile otomatik olarak dokunmatik ekrandan kontrol edilir.

Bant üzerinde taş mevcut iken Silim - Kalibre Polisaj Makinasıdurdurulduğunda örneğin abrasif değişimi için, öğlen tatili esnasında ve/veya gerektiğinde makine durdurulduğunda makine tekrar otomatik olarak, kumanda panosundan ayar yapılarak çalıştırıla bilinir. Her bir kafayı tek tek çalıştırıp, tek tek ayar yapmaya gerek yoktur.

Tam otomatik çalışma konumunda, makine durdurulduğunda veya Acil Stop a basılması durumunda, son kalibre kafası otomatik olarak taşa zarar vermemek için 5 mm yukarı otomatik olarak hareket eder. Bu sayede kalibre kafası taşa dalma yapmadığından, makine her durdurulduğunda 0,18 – 0,36 m2 arasında taş zayiatınız ortadan kalkar.  Ayrıca 

Otomatik Kalibre ve Cila makinelerimizde bant kalınlığı 9 mm kullanılmakta ve silim esnasında kesinlikle titreşim ile karşılaşılmamaktadır. 

 

Fayans / Strip Kalibre ve Polisaj MakinesiTaş Ayıklama Sistemi;Silim esnasında herhangi bir kafanın altında taş kırıldığında makine durdurulup kırılan taş o kafanın altından alınır ve dokunmatik kumanda ekranına artık o kafanın altında taş olmağı girilerek diğer kafaların tam otomatik çalışması sağlanır.

 

Kalibre Polisaj Makinası Ters Basınç Sistemi;Gerektiğinde pistonlara ters yönde hava vererek, 0(sıfır) kafa ağırlığında silim yapma olanağı sağlar, ayrıca ters hava basınç sistemi ile basınç doğru ayarlandığı takdirde, abrasif tüketimi maliyetinizi de oldukça düşer. Ters basınç sistemi hassas taşlar ve kılcal damarlara sahip taşların silimini kolaylaştıranda bir sistemdir, aksi takdirde silim esnasında polisaj kafalarının altında bulunan taşlar kırılıp, zayi olabilir ve/veyaKalibre Polisaj Makinasızarar görebilir.

 

3+12 Kalibre ve Gezer Mermer Polisaj MakinesiAbrasif Bitti Sensoru;Çalışma esnasında cila kafalarında ki abrasif tüketimi otomatik olarak izlenmektedir. Abrasif bittiğinde cila kafası otomatik havaya kalkar ve makinenin üzerindeki alarm lambası yanıp sönerek operatörü abrasif değişimi için uyarır.  Bu sistem sayesinde cila tepsisi ve3+12 Kalibre ve Gezer Mermer Polisaj Makinesiüzerine takılı bant hiçbir zaman zarar görmez.

 

Mermer Kalibre ve Polisaj Makinesi Otomatik lama arası ayarlama sistemi; makinede bulunan iki adet sınırlama lama arası mesafeyi kontrol panelinden kolaylık ile ayarlanabilmekte olup opsiyonel ( isteğe bağlı ) olarak sunulmaktadır.

 

Mermer Kalibre Cila MakinesiKontrol Grubu : Renkli dokunmatik ekranlı kontrol ünitesi ile makineyi kullanılan operatör makine hakkında çalışma bilgilerini, arızaların takibini, makinede silinmiş olan ürünün Mt/tül bilgisini ve motorların çalışma zamanını basit bir şekilde takip edebilir.

Güç tesisatı dâhil ve makine üzerinde kullanılan kablolar yüksek örgü oranlı blendajlı hareketli kablo kullanılmakta bu sayede istenmeyen sinyallerin/parazitlerin ve kablo kopmalarının enkoder ve sviçlere zarar vermesi engellenmektedir. Enkoder, sviçler 

IP 65 koruma sınıfına tabidir bu sayede ekipmanlar toz ve geçici su püskürtmelerine karşı dayanıklıdır. Elektrik panoları galvanizli saçtan imal edilmekte ve statik boyama ile boyandıktan sonra fırınlama işleminden geçmektedir. Bu sayede paslanma ve korozyonun önüne geçilmektedir. OperatörünMermer Kalibre Cila Makineve ekipmanlarını kullanmak için müdahale edeceği tüm butonlar 24V dc voltaj ile tesisatı çekilmektedir. Ayrıca tüm elektrik sistemi insan güvenliğine uygun Avrupa Standartlarına CE e uygundur.  

Mermer Kalibre ve Polisaj Makinelerininüzerinde bulunan seri numarası sayesinde makinede kullanılmış olan elektrik projeleri, programları ve yedek parça takibini kapsamlı arşivimiz sayesinde Kalibre ve Gezer Polisaj Makinelerimizedestek vermekteyiz. İstenildiği takdirde opsiyonel olarak ürün takip sistemi programı SCADA ile üretim miktarları, makine duruş zamanları, arıza bilgileri, çalışma zamanları, günlük-haftalık-aylık kesim miktarı ve motorların elektrik sarfiyatları hakkında bilgi/raporlama alınabilir. 

 

Kalibre ve Gezer Polisaj MakinesindeKullanılan Standart Parça Markaları;

Pnömatik Malzemesi : FESTO

PLC Malzemesi : OMRON

Elektrik Şalt Malzeme : TELEMANIQUE, SCHNEIDER

Rulman : SKF

Kullanım kitapçıkları ve makine ile ilgili bütün projeler makine ile birlikte verilmektedir.

 

Kalibre Silim Makinesi Boya Prosesi İşlem Sırası ;

1 nci….İşlem Kumlama                        

2 inci…İşlem Epoksi    

3 nücü..İşlem Kontrol 

4 nücü..İşlem Epoksi                

5 nücü..İşlem Boya   

MKS Mermer Kesme ve Silme Mak.San.Tic.Ltd.Şti.
Bu web sitesi, gerekli işlevselliği sağlamak için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak çerezlerin kullanımına rıza gösterirsiniz.